Voor veel ouders komt het misschien bekend voor dat hun kinderen vrij weinig ruimte hebben in hun kamer om alles te doen. Naarmate ze ouder worden is het van belang dat zij een goede slaap en werkplek hebben. Het hebben van een bureau is dan van belang, zo raken ze niet te gauw afgeleid en hebben ze ook een oprechte werkplek om aan te gaan zitten wanneer dat nodig is. 

Ruimte

Er zijn verschillende manieren om ruimte te creëren en dus meer dingen kwijt te kunnen in een kamer. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper, maakt niet uit van wat voor materiaal, hout, aluminium, het maakt niet uit. Een hoogslaper kennen we natuurlijk allemaal, het is een heel hoog bed waar van alles onder past wat dus veel meer ruimte creëert in de kamer. Vaak is het zo dat er onder een hoogslaper een bureau past, en soms worden er al hoogslapers met een bijhorend bureau verkocht om het een geheel te houden. Deze kunnen heel leuk zijn voor je kind om in hun kamer te hebben. Dus tip nummer 1, ga kijken voor een hoogslaper!

Inrichting

De manier waarop een kamer is ingericht kan soms ook zorgen voor minder plek om te kunnen gaan en staan. Heb je onnodige kasten staan of veel dingen die weg kunnen of ergens ander kunnen staan, zorg er dan voor dat je dat ook doet en dus voor meer ruimte zorgt. Het is voor een kind vaak fijn om een rustig uitziende omgeving hebben om in te werken, en zodra er meer ruimte is, kan er misschien ook een bureau geplaatst worden, of een ander meubel waar aan gewerkt kan worden.

School

Scholen proberen vaak door te geven dat hun leerlingen ook echt een goede werkplek nodig hebben om gefocust aan het werk te kunnen gaan. Mocht het echt niet mogelijk zijn om een werkplek te maken in de kamer van jouw kind, kijk dan naar andere oplossingen. Dan zit het misschien niet op één plek maar dan kunnen ze wel rustig ergens mee aan de slag. Geef ze de eettafel en zorg ervoor dat het rustig is, ga anders met ze naar de bibliotheek om daar te gaan werken. Dan is het helaas niet thuis, maar wel rustig.