Elk bedrijf vereist een andere soort vloer. Welke soort vloer hangt af van verschillende factoren zoals de stevigheid, hygiëne en gebruiksvriendelijk. Wat voor vloer je nu uiteindelijk kiest, is niet eenvoudig. Er zijn steeds meer keuzes in vloeren die ook nog eens met verschillende opties komen.

De gietvloer is een populaire keuze in professionele omgevingen. De meeste gietvloeren zijn gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en hygiënisch. Gietvloeren hebben geen naden, groeven of scheuren waardoor ze eenvoudig schoon te make zijn. Hieronder noemen we enkele gietvloeren per bedrijf. Niet alle vloeren zijn eigenlijk gietvloeren, maar worden wel vaak tot die categorie gerekend.

Als je een horecazaak hebt, tandartspraktijk, ziekenhuis of dergelijke dan is de troffelvloer of de epoxy vloer een goede keuze. Het zijn allebei erg sterke vloeren waar niet snel een krasje op komt. Deze twee vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en komen zoals elke soort gietvloer in verschillende kleuren waardoor jij het altijd op je interieur kan afstemmen.

Als er in je bedrijf wel eens wordt gewerkt met chemicaliën, zuren of andere afbrekende middelen, is de troffelvloer of de epoxy vloer een uitstekende keuze. Voor slagers, bakkers en garages zijn deze vloeren dus ook een goede keuze.

Voor woningen en kantoren is de polyurethaan vloer een goede keuze. Deze vloer is iets zachter dan de epoxy en de troffelvloer. Niet alleen voor woningen is deze vloer een goede keuze, maar deze vloer is ook geschikt voor horecazaken, winkels en zelfs garages. Let wel op dat deze vloer minder stevig is dan de andere gietvloeren en dat je op deze vloer dus sneller krassen gaat zien.

De keuze van de vloer hangt vooral af van wat je nodig hebt. Als je een stevige vloer nodig hebt dan kies je het best voor een troffelvloer of een epoxy vloer. Wanneer een zachte vloer ook gaat, kies je het beste voor een polyurethaan vloer. Op vlak van uiterlijk kun je elke vloer nog aanpassen naar je wensen.