Een tacker is een handige supertool om gemakkelijk materialen met elkaar te verbinden. Met een tacker win je ontzettend veel tijd. In plaats van het handmatig vastschroeven of hameren van constructies zet je gemakkelijk de opgevoerde nietmachine erop en voilà. Deze nietpistolen komen in verschillende soorten om verschillende materialen met elkaar te verbinden. Het is een beste uitgave dus je wilt wel zeker weten dat je het beste type kunt kiezen. In deze blog leggen we de meest populaire varianten uit en geven advies over welke je het beste kunt kopen. Een goed overzicht van alle mogelijkheden vind je op Tackerplaza.

Elektrische tacker

Elektrische tackers hebben een instelbare slagkracht waardoor ze zowel dun als dik materiaal feilloos doorboren. Deze tacker is vrij licht en makkelijk mee te werken maar heeft wel een elektrische bron nodig. Je hebt dus beperkte werkruimte.

Pneumatische tacker

De pneumatische tacker is te vergelijken met de elektrische tacker maar kun je zien als de krachtigere broer. Omdat deze tacker op luchtdruk werkt kun je deze voor stevige materialen gebruiken en heel nauwkeurig te werk gaan. Het nadeel van deze is dat je een compressor nodig hebt en dus minder flexibiliteit hebt dan een elektrische tacker.

Accu tacker

De accu tacker is erg populair tegenwoordig. Omdat je niet vastzit aan een compressor of snoer is deze super handig in gebruik. Wel is deze variant een stuk zwaarder dan de pneumatische en elektrische door de stevige accu die er in zit.

Constructietacker

Een construcietacker is ideaal voor houtconstructies die echt goed in elkaar moeten zitten. Deze tacker zie je vaak terug in houtskeletbouw, gevelbekleding of vloeren. Als je echt zeker wilt weten dat een constructie stevig vast zit is dit de juiste gun!

Spijkers, nieten en brads

Zonder de juiste ammunitie kom je niet ver. Daarom is het ook belangrijk de juiste spijkers, nieten en brads te kiezen. Het is belangrijk dat je van te voren weet in welk materiaal je gaat nieten en hoe diep de nieten moeten zijn, deze komen namelijk in verschillende groottes. Een goede voorbereiding scheelt veel gedoe. De grootte van de nieten worden vaak als volgt weergegeven: 1,30x30mm waarbij het eerste getal voor de draaddikte staat en het tweede getal voor de lengte staat. Bij Tackerplaza vind je zeer gemakkelijk de juiste spijkers voor de juiste gun.