Wil je graag een nieuwe vloer kopen? Heb je dan al eens nagedacht over een gietvloer? Dit soort vloeren hebben aardig wat voordelen. Deze behandelen we dan ook in deze blog!

Onderhoud en hygiëne

Eén van de grootste voordelen van een gietvloer, is dat ze ongelofelijk makkelijk te onderhouden zijn. Omdat het hier om een naadloze vloer gaat, is vuil makkelijk te verwijderen, er kan namelijk geen vuil tussen de naden belanden. Bij veel andere vloeren is het onderhouden een stuk moeilijker. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld vuil dat zich ophoopt in de voegen van tegel- of parketvloeren, of het stof dat zich verzamelt in een tapijtvloer.

Opbouw en plaatsing

Doordat gietvloeren alleen enkele millimeters dik zijn, kan je als je een nieuwe vloer wilt, deze gewoon over de bestaande vloer laten gieten. Dit is een groot voordeel tegenover de andere vloeren. Zo heb je met een tegelvloer al gauw te maken met een dikte van één centimeter. Bij een betonvloer is dit zelfs zeven centimeter. Hoe dikker de opbouw van een vloer, hoe moeilijker het renoveren van de vloer wordt.

De mogelijkheden

Een ander groot voordeel van een gietvloer, is dat ze veel toepassingsmogelijkheden hebben. Hierdoor kunnen ze zowel in een werkomgeving als in een woning worden geplaatst. Ze zijn geschikt voor in elke ruimte, zelfs de badkamer.

Slijtage

De vloeren zijn ook nog eens erg stevig, maar niet zo stevig als een tegelvloer. Er bestaat echter ook een risico op scheuren en krassen. Dit is toch een belangrijk nadeel om rekening mee te houden. Ze kunnen ook na enige tijd verkleuren. Als je kiest voor een lichte kleur gietvloer, dan kan je het beste geen schoenen op de vloer dragen, anders kunnen er namelijk snel strepen zichtbaar worden.