Van je hobby je werk maken is altijd heel erg leuk. Mensen die een auto sleutelen hebben de kans dit te doen. Soms klussen ze ook thuis in de garage aan een auto van zichzelf of iemand anders. Dan is het handig om een keuze te maken uit een van de gietvloeren. Deze zijn namelijk superslijtvast en makkelijk schoon te maken. In deze blog vertellen we je er meer over.

Gietvloer in de garage

Klussen aan je auto betekent dat er wel eens een sleutel kan vallen of een flinke plas olie. Natuurlijk probeer je dit altijd voor te zijn, door bijvoorbeeld een emmer onder de auto te zetten. Maar er kunnen tal van zaken gebeuren waardoor er smerige vloeistoffen over de vloer vallen. Met een gietvloer maakt totaal niet uit, want deze vloer is gemaakt van kunststof en heel erg sterk. Ook zeer zuur bestendig, dit is natuurlijk geen overbodige luxe wanneer je werkt met accu’s. Eigenlijk zo’n beetje alles wat er mis kan gaan tijdens het sleutelen wordt opgevangen door de gietvloer, letterlijk en figuurlijk. De vloer is makkelijk te leggen en zeer flexibel.

Interessante look

Niet alleen om de praktische eigenschappen is de vloer geliefd onder klussend Nederland. Ook de interessante look die de vloer heeft, speelt een rol in zijn populariteit. Het feit dat de vloer bijna in elke kleur te krijgen is, roept de creatieve gedachte in het leven om eens lekker aan de slag te gaan met je design voor je garage of andere kamer in je woning. Zo’n gietvloer past dus gewoon overal bij.

Alternatieven

Er zijn een paar alternatieven voor de gietvloer, zoals de vloer met zeil erop en de betonvloer. Wij zullen je aanraden om voor een gietvloer te gaan, omdat deze makkelijker schoon te maken is, slijtvaster en zeer flexibel. Optie één en twee zoals hierboven genoemd worden ook vaak gebruikt, maar de vloer van zeil is niet zo slijtvast en de betonvloer is niet zo gemakkelijk schoon te maken, vlekken blijven soms zichtbaar op deze vloer.