Wanneer je met gevaarlijke machines werkt, zoals aluminium bewerkingsmachines of bijvoorbeeld op grote hoogte in een fabriek aan allerlei taken werkt, dan is het erg belangrijk om te weten wat precies de verschillende veiligheidsrisico’s zijn en hoe je ze kunt tackelen. Je wilt natuurlijk voor jezelf en je naaste medewerkers voorkomen dat er ongelukken plaatsvinden. Het is mogelijk om een cursus te volgen en op deze manier inzicht te krijgen in de verschillende veiligheidsaspecten van een werksituatie. 

Volg een cursus en behaal je VCA-certificaat

Een vca cursus volgen is een slimme zet. Dit komt omdat een dergelijke cursus medewerkers opleidt om inzicht te krijgen in de verschillende risico’s die spelen in een werksituatie. Wanneer ze bijvoorbeeld met hoge voltages werken of op grote hoogte op een steiger staan, is het erg belangrijk om te weten hoe ze veiliger kunnen werken. Het is in de meeste gevallen zelfs verplicht voor personeel om een vca cursus te volgen. Je wilt gewoon dat medewerkers precies weten wat ze moeten doen om ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer je de VCA-cursus afgerond hebt, ontvang je het VCA-certificaat. Dit is 10 jaar geldig en wordt door alle bedrijven in Nederland erkent. 

Welke cursus past er goed bij de VCA-cursus? 

Wanneer we kijken naar welke cursus echt complimenteer is aan de VCA cursus, dan zien we direct dat de BHV-cursus echt een aanrader is op dit gebied. Het is namelijk zo dat er, wanneer je een BHV-cursus volgt, allerlei vaardigheden aangeleerd worden om te zorgen dat je goed kunt handelen tijdens ongevallen. Zo leer je een beginnende brand blussen. Ook eerste hulp verlenen aan medewerkers is geen probleem na een BHV-cursus. Wanneer je de genoemde cursussen combineert zit je echt goed safe. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren, maar doordat je mensen weten wat ze moeten doen kan het risico aanzienlijk gereduceerd worden. 

Op onze site vind je veel meer interessante blogs waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees snel verder en informeer jezelf.