In deze blog vertellen we graag met je door welke soorten plastic pallets er allemaal zijn en wat je er aan hebt. Dit en meer nemen we met je door. Lees snel verder. Oh, als je nog meer wilt lezen? Blader dan ook even door de andere teksten op onze site. 

Uiteenlopende soorten pallets 

Er zijn verschillende soorten plastic pallets beschikbaar, waaronder blokpallets, plastic europallets, halve europallets, lichtgewicht pallets, medium pallets, heavy duty pallets en hygiënische pallets. Lichtgewicht pallets zijn laag in gewicht en kunnen in elkaar genest worden, waardoor ze minder ruimte innemen. Medium pallets zijn aanbevolen wanneer je een beperkt budget heeft en heavy duty pallets zijn sterker en kunnen meer gewicht dragen. Hygiënische pallets worden vaak gebruikt in de voedsel- en farmaceutische industrie vanwege hun gladde structuur en makkelijke reiniging.

Hoe worden pallets behandeld? 

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van plastic pallets in plaats van houten pallets, zoals het ontbreken van een ISPM-15 behandeling, waardoor het transporteren van producten zowel nationaal als internationaal gemakkelijker is. Kunststof pallets zijn hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken, rotten en splinteren niet, nemen geen vocht op en zijn bestand tegen weer. Nestbare pallets nemen minder ruimte in beslag en zijn kosteneffectiever. Kunststof pallets zijn erg stevig en duurzaam, waardoor ze langer meegaan en kosten besparen.

Waarom zijn de pallets van Alpac zo goed? 

De kunststof pallets van Alpac zijn gemaakt van HDPE of polypropyleen, waardoor ze sterk en slagvast zijn en een lange levensduur hebben. Alpac biedt ook palletranden en palletdeksels aan, die hygiënisch transport mogelijk maken. De kunststof pallets van Alpac zijn geschikt voor verschillende branches, zoals de visindustrie, vlees- en pluimvee-industrie, AGF, retail, maakindustrie en groothandel. Kunststof pallets deksels vind je gemakkelijk bij alpac.nl. 

Hoe kun je creatief zijn met pallets? 

Het primaire gebruik van houten pallets is natuurlijk het vervoeren van zware voorwerpen! Dat hebben we hierboven al aangehaald,  maar het leven van een houten pallet heeft zoveel meer mogelijkheden. Met een beetje liefde en creativiteit kun je van een houten pallet iets heel unieks en begeerlijks maken. Kostenefficiënt, milieuvriendelijk en echt heel cool.

Eenvoudig en prachtig om mee te beginnen – houten pallets zijn fantastische duurzame plantenbakken. Verf de jouwe als je wilt of houd het natuurlijk rustiek. Zet ze op een stapel of tegen een muur en schik je planten en bloemen in de lagen. Perfect ook om seizoensgebonden soorten te verwisselen! Je kunt je plantenbak ook gebruiken als kruidentuin. Of wat dacht je van palletsstoelen, kun je er ook heel mooi van maken. Meestal worden deze vanhoutenpallets gemaakt. Andere zaken die vaak uit pallets vervaardigd worden zijn: schoenenrekken, spiegels en tafels. Kijk online voor de nodige inspiratie.