Een nieuw jaar maakt dat veel mensen een nieuwe start willen maken. Dat kan heel goed natuurlijk door een nieuwe woning aan te schaffen. Niet dat het per se allemaal te maken heeft met het nieuwe jaar, want het kan ook prima zo zijn dat er gewoon te weinig ruimte bestaat in je oude woning. Om sneller een woning aan te kunnen kopen, is het vaak nodig om het oude huis zo snel mogelijk te verkopen. Hieronder willen we je daar graag een aantal tips voor geven. Bij makelaar blaricum vind je meer kennis en kunde waar je van op aan kunt wanneer je een woning gaat verkopen en een nieuwe aankopen. 

Wat kun je doen om snel je woning te verkopen? 

Er zijn een aantal tips die vaak door makelaars gegeven worden aan mensen die snel hun woning willen verkopen. We nemen ze hieronder even met je door. 

Ruim op rond de woning

Een van de belangrijkste zaken die moeten doen om je woning snel te kunnen verkopen, is de omgeving rond de woning (tuin, voortuin, oprit) op te ruimen. Veel mensen zien dit over het hoofd. Natuurlijk is het erg belangrijk om binnen alles spik en span te hebben. Maar mensen die komen kijken bij je woning zullen ook getriggerd worden door de omgeving. 

Richt je woning in zonder persoonlijke items 

Het is niet de bedoeling dat je aan de mensen op de kijkdagen laat zien hoe gezellig je het had in je woning. Ze willen zo weinig mogelijk persoonlijke zaken van de huidige eigenaars zien. Dat leidt namelijk erg af van hun eigen projectie; ze projecteren zichzelf al in de woning. Ze moeten de vrijheid hebben om te dromen, zonder dat de realiteit hen daar keer op keer uittrekt. Dus foto´s zeker van de kasten en wand verwijderen. 

Laat mooie foto´s maken

Het is erg belangrijk dat je een keurig opgeruimde en mooi ingerichte woning op een schitterende wijze overkomt op de foto´s die gebruikt worden voor de presentatie op de verschillende socials en kranten. We raden je zeker aan om deze foto´s door een professionele fotograaf te laten maken. Die hebben veel inzicht als het gaat over lichtval en staging. Natuurlijk kun jezelf een heel eind komen, maar met het snel verkopen van een woning wil je niet een heel eind komen, dan wil je gewoon direct een homerun slaan! Meer weten over het verkopen van je woning? Kijk dan eens op kappelle.nl.