Het is gemakkelijker dan je denkt om van je muffe badkamer een thuisspa te maken. Je kunt dat doen door een aantal aanpassingen te doen waar je zeker veel plezier van zult hebben. Lees in deze blog met ons mee langs een aantal leuke creatieve twists en poets je zielig badkamer op tot de parel van je stulpje. Zin in een portie onvervalste inspiratie? Dan raden we je aan om aan onze tips zelf een creatieve twist te geven, want inspiratie komt uit jezelf. Bij badkamer zaandam helpen ze je graag met het inrichten van je droombadkamer. 

Natuurlijke elementen

In badkamers die omgetoverd zijn tot een thuisspa, of ook wel genoemd spa-badkamers, vinden we vaak natuurlijke elementen. Denk daarbij aan hout, natuursteen en eventueel verse bloemen die de ruimte opfleuren. Ook bamboe is een materiaal dat goed zijn werk doet in de spa-badkamer. Zo ontstaat er die essentialistische look waar we tegenwoordig zo van houden. 

Helderheid en licht

De essentie en zuiverheid staan met elkaar in verbinding op conceptuele en concrete wijze. Wanneer een badkamer veel licht heeft, dan gaat daar een zekere helderheid vanuit. Daarvan ga je gewoon automatisch heel erg ontspannen. Het design van een spa-badkamer kenmerkt zich door zwevende wastafels, een strakke en eenvoudige ontwerptaal. Erg populair is het ovale bad. Dat zijn typisch rondingen waar we een goed gevoel van krijgen. 

Praktisch 

Natuurlijk is het erg belangrijk dat je spa-badkamer een design heeft dat praktisch is. Zo is het aan te raden om te gaan voor een gietvloer in de badkamer. Deze is waterbestendig en slijtvast. De vloer is gemaakt van kunststof en kan goed samen met een vloerverwarming. 

Luxe voorzieningen

Mensen houden van luxe voorzieningen in hun spa-badkamer. Denk daarbij aan: een inloopdouche, het reeds genoemde ovale bad en voor de meest riante uitvoeringen is de sauna een droomoptie. Dit zijn luxe voorzieningen die je thuispa helemaal compleet maken.