De moderne stijlen hebben allemaal een bijzonder futuristisch design lijkt het soms wel eens. Toch zijn ze meer geïnspireerd door de fabrieksesthetiek die de laatste jaren populair is. We noemen dit ook wel de industriële stijl. We zagen het al in de jaren 90, pallets waarop een bed gemaakt werd. Deze trend heeft zich de afgelopen jaren doorgezet en steeds meer meubels zijn vervaardigd met pallets. Ook aluminium, staal en beton zien we steeds vaker terug binnen het residentiële interieur. Maar welke vloer past hier eigenlijk bij?

Een ideale vloer

Wanneer we kijken naar een industrieel interieur, dan valt het op dat de vormgeving eenvoudig en robuust kan zijn. Daar past een ideale vloer bij: de gietvloer. Dit is een vloer gemaakt van kunststof die we vinden in de medische en industriële context. Het type vloer heeft zich bewezen door de enorme sterkte en belastbaarheid. Daarbij is hij zeer hygiënisch en zodoende erg geschikt ook voor een residentiële context. Je mag verwachten dat een gietvloer iets duurder is dan andere vloeren, maar je hebt er ook superveel vloer voor terug. De vloer is nogal populair en dat komt door de basale uitstraling die deze heeft. Hij is erg geschikt voor een gezin met kinderen, omdat deze vloer zo hygiënisch is natuurlijk. Daarbij krast hij niet snel en dat is ook erg fijn, want kinderen kunnen nog wel eens wat laten vallen.

Extra leuke dingen voor in huis

Je kunt overal leuke industriële dingen vinden, bijvoorbeeld op rommelmarkten, brocantes en zelfs bij antiekwinkels. Laten we niet vergeten een uitverkoop die een fabriek soms houdt van bepaalde apparatuur en lampen. Vooral die laatste zijn erg populair voor in de residentiële context. Er zijn zelfs bedrijven die in oude DDR-fabrieken gaan kijken of er nog dingen liggen die leuk staan in een modern interieur waarin de industriële stijl de toon aangeeft en de gietvloer de basis biedt.