In deze tijd komen we toch nog vaak werkplaatsen tegen die niet volledig naar hun potentieel ingericht zijn. Niet dat ze per se buiten de geldende Arboregels vallen, maar het kan echt wel wat beter in termen van werkomgeving. In deze blog gaan we je een aantal tips geven waarmee het voor jou mogelijk wordt om je werkplaats een upgrade te geven. Zodat deze helemaal 2.0 wordt. Zin om eens kritisch naar je werkomgeving te kijken? Lees dan snel verder in deze blog. 

Metaalbewerking

Veel werkgevers hebben een down-to-earth mentaliteit, denken ze van zichzelf, waarbij soms het comfort van de medewerkers erbij inschiet. Begrijp ons niet verkeerd, het is niet zo dat een werkplaats een kuuroord moet zijn, maar enkele verbeteringen kunnen de productiviteit van je medewerkers weldegelijk verhogen. En dat is wat willen, niet waar? Zorg daarom dat de machines waarmee ze werken, bijvoorbeeld om aluminium te bewerken, up-to-date zijn. Je kunt beter investeren in een moderne machine die veiliger werkt en een stuk sneller, dan uit zuinigheid vasthouden aan een mindere machine waarmee het ‘ook wel gaat.’ In zo’n werkplaats kan het bijzonder luidruchtig zijn. Waarom zou je er dan niet voor zorgen dat medewerkers elkaar beter kunnen verstaan. Er zijn genoeg geluidsabsorberende mogelijkheden, zoals akoestisch pleisterwerk, waarmee het plafond en de wanden behandeld kunnen worden. Dit zorgt voor de opname van geluid in deze laag, waardoor er een geluidsreductie plaatsvindt. 

Verbetering van een kantoorruimte

Het kantoor van vroeger met de TL-verlichting en ingesloten hokjes waarin mensen achter de computer zitten, is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig is de binnenarchitectuur open en in contact met de buitenwereld. Dat brengt wel weer nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder een galm in de kantoorruimte. Gelukkig is daarvoor het akoestisch spuitwerk of pleisterwerk ontwikkeld, waarmee wanden en plafonds in het kantoor behandeld kunnen worden. Zo is het een stuk rustiger in het postmoderne kantoor. Natuurlijk kun je meer doen om de kwaliteit van je kantoorruimte te verbeteren. Wat dacht je van grote planten in bakken in het centrum van bureau-eilanden, vier bureaus rond een centrale plant. Dat ziet er geweldig uit!