Om de zoveel tijd heeft je woning een upgrade nodig. Dit betekent dat er verschillende dingen vervangen moeten worden, zodat deze weer helemaal veilig is of hersteld. Dat kan gaan om kozijnen, de dak groot, maar ook om sloten, deuren en ramen. Vooral op dit laatste vlak gaat het om inbraakpreventie, dat wil zeggen dat alle sloten moeten voldoen aan de criteria zoals die tegenwoordig gelden, maar ook dat de deuren voldoende extra beveiliging hebben, bijvoorbeeld door dievenklauwen. In deze blog nemen we een aantal tips met je door waarmee jij kunt zorgen dat je woning veilig is.

Inbraakpreventie advies

Wanneer je een woning helemaal veilig wilt maken, kun je het beste een expert naar laten kijken. Een slotenmaker is de professional bij uitstek hiervoor. Hij of zij kan zien of je woning nog helemaal up-to-date is, als het gaat om de veiligheidsvoorschriften. Denk daarbij aan sloten, deuren en ramen. Je kunt al snel zelf ergens overheen kijken, maar deze expert ziet het en kan het ook direct voor je verbeteren. Dit is even een investering, maar je hebt er wel heel veel profijt van. Want een inbraak wil je niet meemaken! We raden je slotenmaker amsterdam aan, want ze zijn experts op dit gebied. 

Kies sterke materialen

Wanneer je gaat beknibbelen op materialen, bijvoorbeeld door inferieure of niet zo sterke materialen te gebruiken, bijvoorbeeld plastic voor de afwerking, waar je qua sterkte aluminium of staal nodig hebt, dan ga je onnodige risico’s nemen. Een aannemer of slotenmaker kan direct zien of iets goed afgewerkt is of niet. Ga dus altijd advies inwinnen zodat je zeker weet of een woning beveiligd is met sterke materialen. Ook hier weer is het zo dat voorkomen beter is dan genezen. De inbraakkans neemt met zo’n 95% af wanneer je doet wat de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aangeven, daarom is het van groot belang om hier helemaal up-to-date te zijn.