Aluminium is echt een afwerkingsmateriaal en ook binnen misstaat het vaak niet. Maar om dit materiaal in de tuin te gebruiken is vaak niet zo mooi. Er bestaan schuurtjes die helemaal van aluminium gemaakt zijn. Deze kunnen dan uit verschillende losse platen opgebouwd worden. Dit noemen we prefab. Maar qua sfeer is het niet zo mooi. In deze blog lees je wat wel leuk is

Blokhut

Een blokhut is een van de leukste dingen die in de tuin kunnen zetten. Ze zijn erg handig voor het opruimen van alle tuingereedschap, maar kunnen zelfs ook zo groot zijn dat het een compleet huisje wordt waar je gezellig kunt relaxen met familie en vrienden als het weer mooi is. Een ideale toevoeging aan de zomertuin dus. Blokhutten zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en kunnen heel eenvoudig op onlinetuinhout.nl besteld worden. Je hebt daar een mooi overzicht van alle beschikbare hutten waar je uit kunt kiezen.

Overkapping

Er bestaan verschillende overkappingen die je in de tuin kunt zetten, zodat er een sociale kern ontstaat waar je heerlijk kunt zitten als het weer het toelaat. Ook als het weer het niet toelaat kun jij lekker zitten, want het beschermd tegen regen. Natuurlijk ga je niet zo snel in de herfst zitten, maar de lente en zomer zijn de ideale seizoenen hiervoor. Zo kun je altijd gourmetten, ook als het regent. Verschillende overkappingen die vaak gebruikt worden in de tuin zijn een pergola en een rancho (een soort ronde pergola met openingen aan alle kanten en vaak een rieten dak).

Tuinhuis

Net zoals een blokhut is een tuinhuis vaak ook een goede plek om te relaxen of spullen op te ruimen. Een blokhut ziet er vaak robuuster uit dan een tuinhuis. Het heeft dus heel erg met je smaak te maken welke je gaat kiezen. Beide objecten maken de tuin wel echt een stuk leuker, vooral de kinderen zijn er dol op.