Het is al helemaal niet zo uniek meer om een kunstgrasmat in je tuin te hebben liggen. Dan maakt het niet uit of het nu een buiten- of binnentuin is. Kunstgras is lekker onderhoudsarm en kan perfect gecombineerd worden met andere zaken die ook onderhoudsarm zijn, zodat je als eigenaar veel tijd overhoud voor andere dingen dan de schoonmaak en ander tijdrovend onderhoud. Lees snel verder en ontdek de verschillende tips die we voor je hebben. 

Een tuin om van te genieten

Er zijn tal van redenen om dit jaar wat extra tijd te besteden aan de tuin. Zo weten we helemaal niet zeker of de verschillende horecagelegenheden open zijn. Dit maakt dat het erg fijn is om een soort plan B te hebben. Zodat je toch gezellig met familie en vrienden kunt genieten van het mooie weer. Natuurlijk wil je ook een tuin die zo onderhoudsarm mogelijk is. Ten minste, dat willen veel mensen. Je kunt dit laatste bereiken met twee zaken: kunstgras en aluminium meubels. 

Voordelen aluminium meubels

Het is een modern materiaal dat nog maar recentelijk (we spreken over de twintigste eeuw) in massaproductie is gebracht. Het is het materiaal van de moderne tijd geworden (samen met kunststof / plastic) overigens). Dit materiaal heeft als voordeel dat het heel sterk is, zeer licht en het roest niet. Zo kun je aluminium meubels gerust buiten laten staan in het warme seizoen. Natuurlijk om extra bescherming te bieden, is het mogelijk om de stoelen met zeil af te dekken. 

Kunstgras is heerlijk 

Koeien houden niet van kunstgras. En dat is maar goed ook. Maar mensen wel. En vanwege andere redenen dan de smaak als het goed is. Het voordeel van kunstgras in je tuin is, dat je het nooit hoeft te maaien (duh), geen water hoeft te geven en het niet bevattelijk is voor aanvraat door dieren. Erg fijn om te weten dat je alleen af en toe wat bladeren zou kunnen verwijderen, en dat was het dan. Het kan wel gebeuren dat er een vlek op komt. Die kun je gemakkelijk schoonmaken. Kijk wel uit met een BBQ, want het gras kan zich natuurlijk niet herstellen zoals natuurlijk gras dat wel kan. Al met al is een kunstgras tuin een geweldige tuin om van te genieten.