Aluminium is een licht, maar toch heel sterk materiaal. Daarom worden er veel producten gemaakt van aluminium, dit kan van alles zijn. Welke producten in jouw huis zijn van aluminium gemaakt?

Interieur

Er zijn meer aluminium producten in je huis dan je denkt! Een deur is vaak van aluminium, ook al ziet het er misschien uit als staal. Naast aluminiumfolie zijn er ook aluminium deurbordjes. Daarnaast zijn bijvoorbeeld antennes en hoogspanningsleidingen ook deels gemaakt van deze stof. En als je kijkt naar buiten, heb je misschien wel terrastegels van aluminium!

Terrastegels

Het mooie aan aluminium terrastegels is dat het duurzaam is. De terrastegels zullen ook niet zo snel roesten. Dit komt omdat er een speciale laag omheen zit die niet oxideert, daarom heb jij mooie terrastegels die jarenlang goed blijven. Niet alleen terrastegels, maar ook terrasmeubels worden van aluminium gemaakt. Het fijne hieraan is dat ze niet wegwaaien omdat het van heel sterk materiaal is gemaakt.

Cosmetica

Zelfs in verzorgingsproducten en make-up wordt aluminium gebruikt. Zo bevat deodorant aluminiumzouten, dit zorgt ervoor dat je zweetklieren worden afgesloten en je minder zweet. Zweten is natuurlijk gezond, daarom kun je beter een deodorant gebruiken zonder aluminiumzouten. Ook in zonnebrand, lippenstift of tandpasta kan aluminium voorkomen. Vaak zijn dit wel hele kleine hoeveelheden, waardoor het niet schadelijk is voor je. Toch is het verstandig om aluminium te vermijden, ondanks dat het kleine hoeveelheden zijn. Stoffen die jouw zweetklieren blokkeren zorgen er dus voor dat de gifstoffen jouw lichaam niet verlaten. 

Zweten is een natuurlijk proces dat niet gestopt moet worden, hoe vervelend die zweetplekken soms ook kunnen zijn. Stoffen die je ook beter kan vermijden in cosmetica zijn parabenen, siliconen, paraffine, petrolatum en minerale oli├źn. Dit zijn namelijk bijproducten van ruwe aardolie. Dit zit bijvoorbeeld in lippenbalsem, check dus altijd de verpakking voordat je iets gebruikt!

Conclusie

Aluminium wordt overal gebruikt, of het nu gaat om meubels, terrastegels of zonnebrand. Het is een materiaal dat niet meer weg te denken is wegens zijn goede eigenschappen. Ook in de bouw wordt aluminium gebruikt omdat het licht is, maar toch stevig. Zoiets is bijvoorbeeld ook ideaal voor het bouwen van een vliegtuig. Aluminium verwerken in je huis is geen slecht idee, maar probeer het te vermijden in cosmetica.