De vraag wordt vaak gesteld, welke stof is beter aluminium of kunststof? Het is van belang dat je alle twee de stoffen leert kennen en dit artikel gaat jou hierbij helpen. Aluminium is een buigzaam metaal en het is een goede geleider, daarnaast is het nog eens super licht. Het is een stuk lichter dan ijzer en hierdoor zie je de stof ook vaak terug komen bij een fiets. Ook wordt aluminium veel gebruikt in de vliegtuigindustrie en zie je het terugkomen bij auto’s. Kunststof is een onderdeel van plastic en is ontstaan door chemische verbindingen. Dit zie je in veel producten terug komen, zo zijn er kunststof kozijnen, maar ook kunststof pallets.

Pallets

Pallets worden in grote hoeveelheden gebruikt in de transportindustrie. Op de pallets worden producten gestapeld en deze worden vervoerd door middel van vrachtwagens. Je hebt verschillende varianten van de pallet en zo kun je kiezen uit een euro pallet, kunststof pallet en de aluminium pallet. De aluminium pallet is gemaakt van staal en vooral bedoeld voor zwaardere producten en soms voor vleeswaren. De kunststof pallets zijn ideaal voor de normale goederen en deze zie je vaak terugkomen in distributiecentra. De kunststof pallets kosten vergeleken met de andere pallets bijna niks. Zo betaal je gemiddeld 5 euro voor kunststof pallets en kun je ze ook eenvoudig door verkopen. Voor een aluminium pallet ben je al snel de hoofdprijs kwijt en bedragen deze pallets vaak boven de honderd euro.

Europallets

Naast de kunststof en de aluminium versie van de pallet heb je ook de europallet. Dit is de pallet die in heel Europa wordt gebruikt en deze moet je gebruiken voor internationale reizen. De europallet kost rond de 12 euro en is vooral gemaakt van houten materialen. Iedere europallet ziet er hetzelfde uit en in de pallet zitten ook veel gaten. Je kunt hier veel gewicht op stapelen en je hoeft niet te kijken naar de afmetingen. De afmetingen van iedere euro pallet zijn hetzelfde de afmetingen zijn: 1200x800x150. Een oude europallet kun je herkennen aan de donkere kleur, vaak kun je deze nog goed gebruiken.