Zo op het eerste gezicht hebben aluminium en water niet zoveel met elkaar te maken. Bedenk je echter waarvoor het gebruikt wordt, dan heb je te maken met twee elementen die er simpelweg altijd zijn. In elke huishouding en eigenlijk zonder dat je er bij stilstaat en er over nadenkt.

Aluminium en water zijn twee vaste waarden in elke huishouding

Kijk maar eens naar aluminium. Ook jij hebt thuis medicijnverpakkingen waarin aluminium is verwerkt en ook in jouw keukenlade vind je aluminiumfolie. Voedingsverpakkingen bevatten aluminium en dat geldt al eveneens voor blikjes. Met water is het niet anders. Het is er. Je draait aan de kraan en het is er gewoon altijd. Toch kun je serieuze problemen krijgen met je leidingwater. Zo kan hard leidingwater bijvoorbeeld, behoorlijk wat consequenties hebben. Je was wordt harder, de kalkaanslag heviger en je apparatuur werkt minder goed en verbruikt meer stroom als je hard leidingwater zijn gang laat gaan. 

De investering in de waterontharder verdient zichzelf altijd terug

Met een waterontharder pak je dit probleem aan. Een waterontharder maakt hard leidingwater weer zacht en dat effect merk je meteen. De was komt weer zacht uit de wasmachine en de apparatuur in de vorm van je vaatwasser, waterkoker en de wasmachine gaan beter functioneren en minder stroom gebruiken. Om die reden kun je de investering in de waterontharder altijd doen. Die verdien je namelijk via de lage energierekening wel weer terug.

Waterontharder en de gunstige effecten voor het milieu

Het plaatsen van een waterontharder zorgt voor zacht water en is goed voor het milieu. Na het plaatsen van de ontharder ga je zeker met de wasmachine en vaatwasser minder zeepproducten gebruiken. Dat is goed voor het milieu, want daar eindigen uiteindelijk de zeepresten via het riool. Ook om die reden is het laten plaatsen van een waterontharder het aanbevelen meer dan waard. De handdoeken komen door het goede werk van de waterontharder weer zachter uit de wasmachine en bovendien verleng je de levensduur van je apparatuur. Genoeg redenen dus om ook voor een ontkalker te kiezen.