Het is geen geheim dat aluminium het materiaal van de moderne tijd is. Door de relatieve lichtheid en sterkte is het een goed alternatief voor staal. Het is ook niet verwonderlijk dat veel ondernemers en producenten gebruik maken van dit sterke materiaal. In deze blog vertellen we jou er meer over.

Aluminium en het moderne kantoor

In het moderne kantoor kom je aluminium overal tegen. Het is mogelijk om meubels te kopen waar aluminium in verwerkt zit, of die voor een groot deel uit het materiaal bestaan, denk daarbij aan archiefkasten, bureaus, bureaustoelen en allerlei andere zaken. Ook in elektronica die in het moderne kantoor gebruikt wordt, zit aluminium verwerkt. Zo ontstond langzamerhand het moderne kantoor dat we nu kennen. Je ziet dat de ontdekking van een materiaal een verandering in de samenleving teweeg kan brengen, omdat de technische mogelijkheden veranderen. 

Kan goed tegen de elementen

Een van de voordelen van aluminium is dat het goed tegen de elementen kan. Je vindt daarom het materiaal in industrieën waar ruige condities gelden, denk daarbij aan de zeevaart en offshore. Het leuke van aluminium is dat het niet de roest. Wel komt er een oxidatielaag op die het materiaal beschermt. Daarom wordt het vaak gebruikt als alternatief voor staal.

Waar wordt aluminium gevonden?

In Suriname en Australië wordt aluminium gevonden. Het is een materiaal dat relatief gemakkelijk te delven is, daarom is de prijs laag en is het ruimschoots voor handen. Je ziet daarom dat veel ondernemers gebruik maken van aluminium, omdat het relatief goedkoop is. Daarom zien wij het ook in allerlei apparatuur, zo blijft de prijs laag. Aluminium geleidt goed, om die reden wordt het ook vaak gebruikt. Het is niet altijd zo geweest dat aluminium zo goedkoop was. Dit materiaal is in 1825 ontdekt. Toen was er niet veel van. Daarom was het een tijd lang duurder dan goud. Bijzonder of niet? De techniek werd uiteindelijk zo verbeterd dat het veel goedkoper geproduceerd kon worden. Daaraan hebben wij onze overvloed aan aluminium te danken.