Bolvormige bomen in de tuin ziet er leuk, modern en speels uit. Daarnaast functioneren ze goed als kleine parasolletjes, om zo zon te weren en je wat meer privacy te geven, als deze voor een raam zet. Vaak zie je dat mensen meerdere bolbomen hebben. 

Bolcatalpa

De bolcatalpa ( Catalpa bignonioides Nana) is een van de bekendste bolbomen. Met mooie grote geel/groene bladeren is dat ook niet zo gek. Hij staat prachtig in mensen hun tuin. We adviseren de bol ieder voorjaar te snoeien. Zodat de mooie compacte bol behouden blijft. De bolcatalpaboom is verkrijgbaar met verschillende stamhoogtes. 

Bolesdoorn

De bolesdoorn (Acer platanoides Globosum) is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, groen en geel. Deze boom groeit in het voorjaar fantastisch. In oktober dien je de boom wat bij te snoeien, zodat uitstekende takken weg zijn. Deze boom heeft een plekje nodig met half schaduw en zon. 

Bolacacia

De bolacacia (Robinia Pseudoacacia of Umbraculifera) is een boom die mooi staat bij de oprit. In tegenstelling tot de andere bolbomen dien je deze boom na de nachtvorst te snoeien. Door de boom jaarlijks te snoeien heeft de boom de kans op voller te groeien en blijft de bol mooi compact. Let erop dat je deze boom minimaal 1x per 2 jaar snoeit, anders worden de takken te dik om hem nog te kunnen snoeien. 

Bol laurier

De bol laurier (Prunus laurocerasus Etna) is een redelijk winterharde boom met mooie diepgroene en glanzende bladeren. We raden aan de bol 2x per jaar te snoeien om de vorm te behouden. Tijdens de bloei (in het voorjaar en begin van de zomer) komen er mooie witte bloemen tevoorschijn. 

Bolamberboom

De bolamberboom (liquidambar ‘gum ball’ of Bolliquidambar) heeft ook mooie glanzend groene bladderen. In de herfst verkleuren deze bladeren naar wijnrood, geel, oranje en nog meer kleurencombinaties. Deze boom is geschikt voor elk typen grond. Deze boom is nog niet erg bekend in Nederland, wat erg zonde is, omdat dit een fantastische boom is!